مسقعه باللحم المفروم بالباشاميل **( من مطبخ ابوالبنات
--------------------------------------------------------------------------------
سأقدم لكم اليوم المسقعه بطريقه غير المعتاده ارجوان تحوز علي اعجابك
المقادير
***** لعدد 6 افراد
نصف كيلو بذنجان رومي طازج ويكون زو لمعه تدل علي انه طازج
200 جرام طماطم جامده نوعا
100 جرام بصل
50 جرام فلفل رومي اخضر والوان او حريف حسب الرغبه
25 جرام ثوم صحيح
مقدار 2كوب عصير طماطم فريش
معلقه مطبخ معجون صلصله للتلوين
ملح+ فلفل ابيض+ زعتر اخضر+ كمون+ كزبره ناشفه
بقدونيس + كزبره ناشفه
250 جرام لحم مفروم
نصف لتر لبن طازج+ 2معلقه دقيق+ جبنه رومي مبشوره
زيت للتحمير
طريقه التحضير
********* نقطع البذنجان بالطول وليس العرض لعدم ان يشرب زيت التحمير ونرش عليه قليل من الملح ونتركه جانبا ونقطعه مكعبات وليس شرائح
ونقطع الفلفل مكعبات ايضا والبصل ايضا عباره عن مكعبات ( كيوبس )
نعصج اللحم المفروم ونضعه جانبا
ونصنع البشاميل بالطريقه المعتاده ويكون خفيف نوعا عن المعتاد
طريقه التسويه
********* نحمر البذنجان والفلفل والبصل ونضعه علي قطعه من ورق الزبده حتي يتخلص من الزيت الزائد
ونسوي 2كوب الصلصه مع معلقه المعجون مع التوابل
ونضع جميع المكونات داخل طاجن بيركس البذنجان اولا مع الفلفل والبصل والثوم ونضع عليهم الصلصله ونقلبهم بخفه ونفرش البشاميل من اعلي ونرش الجبنه من اعلي وندخل الطاجن الفرن حتي يحمر الوجهه ونطلعه للتقديم
طريقه التقديم
********* يقدم الطاجن مع الارز الابيض او الخبز الاسمر مع اي نوع من السلطه
والف هنا وشفا
كان معكم الشيف ابو البنات
واعتذر علي الاطاله
--------------------------------------------------------------------------------
سأقدم لكم اليوم المسقعه بطريقه غير المعتاده ارجوان تحوز علي اعجابك
المقادير
***** لعدد 6 افراد
نصف كيلو بذنجان رومي طازج ويكون زو لمعه تدل علي انه طازج
200 جرام طماطم جامده نوعا
100 جرام بصل
50 جرام فلفل رومي اخضر والوان او حريف حسب الرغبه
25 جرام ثوم صحيح
مقدار 2كوب عصير طماطم فريش
معلقه مطبخ معجون صلصله للتلوين
ملح+ فلفل ابيض+ زعتر اخضر+ كمون+ كزبره ناشفه
بقدونيس + كزبره ناشفه
250 جرام لحم مفروم
نصف لتر لبن طازج+ 2معلقه دقيق+ جبنه رومي مبشوره
زيت للتحمير
طريقه التحضير
********* نقطع البذنجان بالطول وليس العرض لعدم ان يشرب زيت التحمير ونرش عليه قليل من الملح ونتركه جانبا ونقطعه مكعبات وليس شرائح
ونقطع الفلفل مكعبات ايضا والبصل ايضا عباره عن مكعبات ( كيوبس )
نعصج اللحم المفروم ونضعه جانبا
ونصنع البشاميل بالطريقه المعتاده ويكون خفيف نوعا عن المعتاد
طريقه التسويه
********* نحمر البذنجان والفلفل والبصل ونضعه علي قطعه من ورق الزبده حتي يتخلص من الزيت الزائد
ونسوي 2كوب الصلصه مع معلقه المعجون مع التوابل
ونضع جميع المكونات داخل طاجن بيركس البذنجان اولا مع الفلفل والبصل والثوم ونضع عليهم الصلصله ونقلبهم بخفه ونفرش البشاميل من اعلي ونرش الجبنه من اعلي وندخل الطاجن الفرن حتي يحمر الوجهه ونطلعه للتقديم
طريقه التقديم
********* يقدم الطاجن مع الارز الابيض او الخبز الاسمر مع اي نوع من السلطه
والف هنا وشفا
كان معكم الشيف ابو البنات
واعتذر علي الاطاله